Powered By Blogger

perjantai 2. tammikuuta 2015

Vuoden 2014 parhaat pelit TOP 10

Melkein päivälleen vuoden hiljaisuus päättyy ja on aika listata vuoden 2014 parhaat videopelit!

Aloitetaan siis sijasta 10.

10.
Wolfenstein: The New Order

Yksi vuoden yllättäjistäkin. Erittäin viihdyttävä first-person-shooter toisen maailmansodan jälkeisessä vaihtoehtohistoriassa. Yksi parhaista fps-peleistä moneen vuoteen. Xbox One versio hankinnan alla myöskin.

9.
South Park: The Stick of Truth

Vuoden hauskimpia pelejä ja taattua South Parkia. Peli koukutti ja vei mukanaan täysin. En oo aikoihin missään videopelissä nauranut niin paskaisesti kuin tässä. Pieruhuumorit rules aina ja huumori oli muutenkin erittäin rietasta, härskiä ja suorastaan kipeää. I love this game.

8.
Outlast + Whistleblower DLC

Tunnelmallisimpia kauhupelejä aikoihin. Synkkä, ahdistava, ei niinkään pelottava, mutta silti erittäin kiehtova kauhuseikkailu. Erityisesti erikseen myytävä Whistleblower DLC iski lujaa meikäläiseen ja oli todella häiriintynyttä settiä.

7.
Destiny

Itselläni ei ollut peliin juurikaan mielenkiintoa alkuun, mutta pelin beta oli niin huikea että peli meni ennakkotilaukseen. Peliä tuli hakattua melkoisessa kiimassa kymmeniä tunteja, kunnes pieni puutuminen alkoi vaivaamaan ja piti laittaa peli tauolle. Tauon jälkeen peli ei enää imaissutkaan mukaansa ja sen takia Destiny "vasta" sijalla 7, vaikka olin peliä pelatessa varma että heittämällä menee top vitoseen. No ei menny, toisto alkoi puuduttamaan ja loppujen lopuksi pelissä on aika vähän sisältöä, mutta toistoa sitäkin enemmän.

6.
Call of Duty: Advanced Warfare

 Tätäkin peliä olisin halunnut nostaa korkeammalla koska AW on paras Call of Duty mitä olen pelannut. Yksinpelikampanja on paras ja moninpeliä on uudistettu kerrankin kunnolla. Kartat on paljon parempia kuin vaikkapa viimevuotisessa Ghostsissa, jossa alkoi tulla hyviä karttoja vasta DLC-pakettien mukana. Monipuolisuudessaan vuoden paras fps (kampaja, co-op, moninpeli).

5.
Bayonetta 2

Eka Bayonetta viehätti jo kovasti aikoinaan Xbox 360:llä ja olinkin tyrmistynyt kun jatko-osa laitettiin hyllylle kun ei julkaisijaa/rahoittajaa löytynyt. Onneksi Nintendo päätti auttaa Platinum Gamesia ja peli vihdoinkin näki päivänvalon vuonna 2014 yhdessä pelin ensimmäisen osan kanssa joka julkaistiin myös WiiU:lle. Bayonetta 2 laittaa vielä paremmaksi kuin eka osa ja on yksi parhaista hack'n'slash peleistä mitä olen koskaan pelannut.

4.
The Walking Dead: Season 2

Vuoden tunnepaukku tuli koettua heti alkuvuodesta (eka osa tosin julkaistiin jo 2013) ja TWD:S2 onkin parasta Telltalea tähän mennessä. Synkkää ja surumielistä tarinankerrontaa josta ei paljon lohtua löydy, ehkä juuri siksi tästä niin tykkäänkin. Veikkaan kyllä (lue: toivon) että Game of Thrones laittaa vielä paremmaksi kuin tämä.

3.
Dragon Age: Inquisition

Olin lähes varma että tämä peli tulisi olemaan Game of the Year 2014, mutta toisin kävikin. Olisin kyllä tahtonut laittaa koko top kolmen ykkössijalle, sen verran kovia pelejä kaikki kolme on. No jonkun pitää ottaa kolmossija ja se on nyt DAI. En keksi oikeastaan mitään huonoa tästä pelistä, sen verran mahtava tekele on kyseessä. Tekemistä on todella paljon, pelimaailma on valtava, peli on erittäin kaunis jne jne. Ylistyssanoja voisi jatkaa lähes loputtomiin.

2.
 Middle-Earth: Shadow of Mordor

Jo Guardians of Middle-Earthia pelatessani toivoin että Monolith tekisi tarinavetoisen pelin Keski-maasta. Rukouksiini vastattiin ja Shadow of Mordor julkaistiin. Suuremman luokan Tolkien-fanipoikana tää peli oli hieman kuin märkä uni joka alun tahmeuden jälkeen koukutti totaalisesti ja päästi irti vasta kun lopputekstit pyöri ruudulla. Hieman jäi harmittamaan siinä vaiheessa, koska olisin voinut jatkaa vielä parisenkymmentä tuntia ainakin. No toivotaan että tekevät tälle jatkoa vielä.Sanotaan että juuri tuo Tolkien tekee tästä pelistä paremman kuin DAI. Lore ja maailma kiehtoo vain niin paljon enemmän tässä pelissä, eikä mulla ole koskaan ollut niin hauskaa tämän tyylisessä pelissä. Shadow of Mordorhan on tyyliltään lähes täysin Assassins Creed kopio ja mähän en tykkää AC:ista about yhtään, mutta rakastan Mordoria. Tää on myöskin erittäin samantyylinen kuin pari uusinta Far Cry peliä, mutten oo niillekkään lämmenny (oikeastaan FC3 ei alun jälkeen kiinnostanut ja FC4:n ei ole kiinnostanut yhtään). Mutta kun salamurhaaminen, kiipeily ja vapaamaailma siirretään Keski-maahan niin mä käkätän nautinnosta kuin Klonkku ja heittäydyn yhtä kiihkeäksi tätä peliä kohtaan kuin tuo lurjus sormustaan kohtaan.

1.

MARIO KART 8

WiiU:n odotetuin peli meikäläiselle! Parasta kartingia mitä voi konsoleilla pelata (tää pätee kaikkiin Mario Kart peleihin tietty). Tää meni ykköseks koska tän pelin kanssa mulla on ollut hauskinta tänä vuonna ja tän pariin oon jaksanut jatkuvasti palata. Välillä ollut pitempiäkin taukoja, muttei se oo vähentänyt kiintymystäni tähän tekeleeseen. Yksinpeli tuli pelattua vain että sai sälät auki ja sen jälkeen oonkin pelannut vain ja ainoastaan pelin mahtavaa moninpeliä. Mario Kart 8:lle menee myös vuoden 2014 parhaan moninpelin palkinto ihan heittämällä. Mikään muu peli ei päässyt lähellekkään moninpelin hauskuudessa meikäläisellä tänä vuonna.

Tällänen listä tänä vuonna ja vuoden 2015 peleistä tulee listaa sitten 2016 varmaankin. Koitan kuitenkin saada tänne enemmän tekstiä tänä vuonna. Seuraavaksi mahdollisesti "vuoden 2015 parhaat albumit", eli musalistaa omaksi ilokseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti