Powered By Blogger

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Tuskailua, pelailua, unelmia ja odottelua!

Ugh, tilinteon aika kutsuu ja tarkoitus on jakaa se blogiini. Aloitetaan kaikille tutusta tuskailusta joka on itselleni ollut viime aikoina melkoista jo sen takia, että työttömän arki on melko harmaata ja ahdistavaa. Toki silloin on sitä paljon kaivattua aikaa puuhata kaikkea mukavaa mihin ei välttämättä niin paljoa ole aikaa töissä ollessaan, mutta tämähän ei tietenkään kelpaa Työvoimatoimistolle tai Kelalle ja kyllähän se alkaa omaakin mieltä vaivaamaan.

Raha on myöskin melko suuri juttu elämässä ja kotona lorviessa sitä ei pahemmin tule mistään joten jo senkin takia olisi korkea aika päästä työhön taas kiinni. Mieluitenhan sitä tekisi hommia juurikin pelien parissa, joiden parissa päivät menee hyvin pitkälti muutenkin. Eikä siis vain pelaten vaan pelimediaa seuraten, juttelua peleistä kavereiden kanssa netin välityksellä, kirjoittelemalla peleistä nettiin jne.

Kyllähän töissä olo tuo muutenkin sitä säntillisyyttä omaan elämään ja verkkaampaa eloa itselleen, jolloin oppii myös taas arvostamaan sitä omaa aikaa ihan eri tavalla. Yritystä ei meikästä saa loppumaan edes maailmanlopun uhalla, vaan tarkoitus on tavoitella sitä unelmaa vaikka kuinka kaadettaisiin paskaa niskaan ja kuten työkkärissäkin sanottu pariin otteeseen "et sä tuu koskaan tolla elämään", ja se unelmahan on työskentely pelien parissa tavalla tai toisella!

Parasta työttömyydessä ollut se että on kerrankin ollut kunnolla aikaa pelata just niin paljon kuin vain sielu sietää! Tosin vaikka aikaa on, niin tänä päivänä hyviä pelejä tulee jo niin paljon ettei niitä mitenkään kaikkia kerkiä pelata vaikka kuinka haluaisi, siksi jo se mieleisten pelien valikointi sieltä seasta onkin jo ihan oma haasteensa. Paljon on menty eteenpäin monessakin asiassa konsolipelien suhteen vuosien saatossa, tästä keskustellutkin pariin otteeseen ystäväni Tonin kanssa joka työskentelee Nintendo Suomella. Aikoinaan pelattiin Nintendon Game & Watch käsi"konsoleilla" ja 8-bittisellä NES-laatikolla, kun taas nyt odotellaan suu vaahdossa Nintendon 3DS käsikonsolia jolla voi tehdä vaikka mitä muutakin kuin vain pelata! Kehitys on ollut valtavaa ja tässä on turha edes epäillä ettäkö joskus kääntyisin pois pelien valtatieltä, päinvastoin laitan kokoajan enemmän kaasua ja aikaani peleihin, sillä pelaajien olot vain paranee paranemistaan vuosi vuodelta!

Tässäkin jo syytä miksi haluaisin työskennellä pelien parissa, sillä peleihin käytetty aika on vain kasvanut kokoajan ja nyt jos esim. alan työskentelemään vaikka varastolla niin siinähän sitä missaa aikaa jota voisi käyttää pelien kanssa puuhasteluun. Saattaa kuulostaa melkoisen peliriippuvaiselta, mutta kyseessä ei missään nimessä ole riippuvuus vaan jatkuvasti kasvava into pelejä kohtaan ja se into menee täysin hukkaan jossain muussa työssä. Pelaamisen ja peleistä kiinnostumisen suhteen ei varmasti missään koulussa opi vaan se on ihan omasta peli-innostaan ja kiinnostuksestaan kiinni, harmi vain että työllistyminen tällä alalla on vain melko heikkoa suomessa(?),  tai näin ainakin luulen ja työkkärin-setäkin sanoo näin...
Ihminen on kuitenkin eläin jolla on oikeus valita polkunsa ja jota ei pitäisi missään nimessä pakottaa vasten tahtoaa mihinkään mihin hän ei halua! Tämä siis lähinnä kannanottona työkkärin pakkopullaan josta haluan eroon työllistymällä! Tiedän että kirjoitukseni tulee esim. monissa Facebook ystäväsissäni herättämään kommentteja "älä unelmoi vaan mene töihin!", ja uskokaa pois että tarkoitukseni on ollutkin päästä töihin, mutta kai sitä saa hieman koittaa vaikuttaa minne koittaa päästä tai minne haluaisi päästä töihin.

Pelaajana nyt tietenkin odotan ensi viikolla julkaistavaa Nintendon 3DS-käsikonsolia joka on innostuksen kohde numero 1, ja joka on vakuuttanut kokoajan vain enemmän ja enemmän meikäläistä joka on nyt vasta oikeastaan alkanut lämpenemään käsikonsoleille (DSi XL rules!).
Iloisia asioita on myöskin TRMP:n kehittyminen/kehittäminen ja "työskentely" Teemun ja kumppanien parissa. Hienoja striimejä on jätkät vetäneet vaikka välillä on ongelmia ollut. Teemun, Timon ja Artun kanssa ollutkin rattoisia iltoja/öitä striimien parissa joissa jätkät ovat pelailleet Banjo Kazooieta, Duke Nukumia, Unchartedia jne. Tälläisiä yhteisöllisiä juttuja ehdottomasti lisää, piristävät elämää suuresti.

Tähän hyvä sitten päättää työhakemusten täyttämä aamupäivä ja siirtyä Kirkwalliin Dragon Age 2 pelin pariin, joka onkin ollut odotetuimpia pelejä itselläni ja joka tulee syömään (on syönyt jo) todella paljon tunteja jatkossakin! Keväistä tiistaita vaan kaikille ja muistakaa unelmoida välillä arjen harmauden seassa ;)

Taustalla soi:
Matenrou Opera - Anomie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti