Powered By Blogger

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Fiilikset 3DS lanseerausbileistä.

Tiistai 1.3. ja tapahtumapaikka Club YK!

Paikalle saavuimme siinä hieman klo 18 jälkeen vaimoni kanssa ja jonotettuamme hetken pääsimme vihdoin pääkallopaikalle. Rotsit narikkaan josta sitten saimme pelimenun ja juomalipukkeet. Tästä tie vei sitten yhteen ja ainoaan suuntaan eli Club YK:n yläkertaan jossa oli todella paljon väkeä ja saatuamme alkudrinkit aloimmekin katselemaan että mihinkös sitä asettuisi hetkeksi siemailemaan niitä. Tuttuja naamoja tulikin bongattua heti sisälle päästyämme kuten MoonTV:n Gamer-tiimin, Pelaajalehden legendat, FIGMA:n Riku jne jne ja tietenkin AMO:n Tony ja Jere joiden kanssa tulikin sitten pariinkin otteeseen jutusteltua.

Sitten niistä peleistä ja itse konsolista.
Ihan ekana näin 3DS näytöltä demovideota Paper Mariosta joka näytti todella hyvältä ja täytyykin ehkä tämän pelin myötä ottaa ensituntumat Paper Mario pelisarjaan. Toinen demovideo jonka näin illan aikana oli ehkä se itselleni kaikkein odotetuin 3DS peli, eli Metal Gear Solid: Snake Eater! Aikoinaan E3:ssa julkistettu peli 3DS:lle sai mielettömän innostuksen meikäläisen kaltaiselle MGS fanipojalle!

Pelattavista peleistä ensimmäisenä taisin testailla Pro Evolution Soccer 2011 3D:tä, joka teki heti alkuun vaikutuksen näyttävyydellään mutta, sai myös heti meikäläisen hämmentymään kamerakulmalla joka oli viety ns. pelaajien tasolle ja kontrollitkin oli melko hakusessa. Tosi hyvän tuntuinen ja näköinen kyllä noin muuten kun hieman pääsi peliin sisälle ja mikä tärkeintä, 3D toimi tässä todella hyvin.
Katsoin taustalta kun vaimo pelasi pelejä Combat of Giants ja Dead or Alive Dimensions, enkä osaa niiden 3D efektistä sanoa mitään, mutta erittäin hyviltä nämä molemmat näytti noin muuten, ja ainakin vaimoni tuntui näistä tykkäävän.

Sitten yksi illan kohokohdista eli The Legend of Zelda - Ocarina of Time 3D! BUJA! Pelin todella upea värimaailma iski heti tajuntaan ja muutenkin ehostettu kasvojen kohotus näytti toooodella hyvältä ja kapsahtikin välittömästi hankintalistan kärkeen. Demoversiossa pääsi seikkailemaan Kokiri Woodsissa ja Suuren ja mahtavan Deku Treen sisuksissa, kontrollit oli todella sulavat ja hetken juostuaan ne olikin omaksuttu jo täysin ja peliähän olisi voinut siinä pelata vaikka kuinka pitkään, mutta haluan säästää nämä herkut siihen hetkeen kun saan oman kappaleeni pelistä.

Nintendogs + Cats herätti pientä kiinnostusta sen takia koska olen aina ollut enempi kissojen ystävä kuin koirien ja tässähän nyt on sitten otettu nämä itsepäiset, omahyväiset, sähisevät mutta niin hellyyttävät kisutkin mukaan että meikäläinenkin suli siinä pienoista kissaa rapsutellessa, pelillistä arvoa tällä tuskin ikinä meikäläiselle olisi mutta söpöilyä pitää aina välillä olla. Muutamat ei niinkään itseäni kiinnostavatkin demot tuli pelattua joista ensimmäisenä oli Rabbids Travel In Time tasoloikka, joka tuntui meikäläisestä hieman liiankin simppeliltä ja vähän turhankin tutulta hyppimiseltä Sonicin, Donkey Kong Countryn ja Marion vaisussa hengessä, mutta uskon toki että nuoremmille tämä voi olla mukava ja kevyempi tasohyppely. Pilotwings Resort oli toinen jolle en lämmennyt juurikaan. Pelihän oli Wii Sports Resortista tuttua lentelyä, ilmeisesti saman saaren ympäristössäkin kuin WSP:ssä. Itse en jotenkin usko että tämä tulisi pitämään mielenkiintoa kovin kauaa yllä itsenäisenä pelinä, mutta ns. lyhyissä sessioissa voi olla hetken hupia kylläkin mutten usko että itse tätä jaksaisin.

Siinä hieman casualimmat jutut ja sitten takaisin kohokohtiin eli hardcorempaa settiä kuten Super Street Fighter IV 3D Edition! En ole koskaan kauheasti Street Fighter pelejä pelannut koska lapsena olin se halveksittu ja syrjitty Segan omistaja Master Systemin ja etenkin Megadriven aikoina (ei sillä ettäkö en olisi Segan konsoleista tykännyt) jolloin SNES:lle tuli ensimmäiset Street Fighterit. Muutama kaverini on SF pelisarjaa jaksanut hehkuttaa itselleni vuosikausia, mutten siltikään ole ottanut sitä ratkaisevaa askelta Street Fighterin suuntaan. Aina on Tekkenit, Mortal Kombatit ja Dead or Alivet olleet itselleni ne kiinnostavammat mättöpelit, mutta testaamani SSFIV3DE lyhennehirviö potkaisi kyllä persauksille oikein kunnolla. Ensimmäistä kertaa heräsi meikäläisessä se katutaistelija ja tämäkin peli meni sinne hankintalistan kärkeen!

En ole pahemmin tuosta 3D efektistä puhunut mutta nyt mennään siihen, kun katsastetaan Steel Diver ja Kid Icarus: Uprising!
Sukellusvene-peli Steel Diveristä en ollut kuullut aikaisemmin muuta kuin nimen ja pelin aihemaailmasta mieleen tuli väistämättä appiukkoni muinainen NES suosikki, eli Silent Service! Itse olen sukellusvene-elokuvien suuri ystävä (AHH Das Boot, Punaisen lokakuun metsästys jne) ja muistelen myöskin nauttineeni Silent Servicestä vaikka se kovin vaikea silloin skidinä olikin. Steel Diverista ekana testailin mielenkiintoisen perskooppi-pelimuodon jossa siis tähystellään laivoja ja koitetaan upottaa ne, simppelin kuuloista... Mutta kun muutetaan tuohon myrskyävä sää niin johan alkaa olemaan haastavampaa! 3D toimii tässä pelissä erittäin hyvin, etenkin todella haastavassa mission modessa joka on kuvattu sukellusveneen ulkopuolelta ja jossa 3D tuo syvyyserot hyvin esille. Tässä haastavimmassa pelimuodossa mitä testasin niin pelaajan täytyy säädellä samaan aikaan sukellusveneen nopeutta, sukellus-syvyyttä, sukelluskulmaa ja ampua sitten vielä niitä torpedojakin. Huomasin yhdessäkin vaiheessa katsovani vain alaruutua jossa on siis sukellusveneen ohjaimisto ja kartta, enkä ollenkaan huomannut että yläruudussa sukellusveneeni on juuri rysäyttämässä miinaa päin! Peli siis vaatii keskittymistä ja tarkkuutta, mistä pidin todella paljon. Käsikonsoleilla sukellusvene simulaatiota HELL YEAH! Esittelytilaisuuden parhaimmistoa!

Kuitenkin tuo 3D efecti toimi parhaiten pelissä joka olikin illan viimeinen testini, eli Kid Icarus: Uprising!
MoonTV:n Jarkko tätä hehkutteli baaritiskillä meikäläiselle ja tiedusteli joko olen päässyt itse tätä testaamaan, josta sitten melko sopivasti pelin esittelijä olikin kohta selkäni takana tiedustelemassa mielenkiintoani kokeilla Kid Icarusta. Täytyy kyllä todeta että tiedostamattani säästin parhaan viimeiseksi! Kid Icarus: Uprising räjähti silmilleni ja säädettyäni 3D namiskaa niin unohdin melkein täysin Pitin ohjaamisen ja ihastelin vain 3D:n tuomaa jylhyyttä. Alkuun olikin hankala keskittyä analogitatilla liikuttamaan Pittiä, kosketusnäytöllä räiskiä vihollisia ja vielä ihmetelle upean näköistä peliä. Ehdoton hankinta heti kun peli julkaistaan!

Ruoka ja juomapuoli oli myöskin hyvin toteutettu, drinkkilipulla sai yhden drinkin ja kaksi mietoa juomaa. Makupaloina oli pientä makoisaa purtavaa joka näyttikin väelle kelpaavan. 3DS näyttää olevan täälläkin suunnalla jo melkoinen menestys pelkästään näiden bileiden osalta, sillä väkeä oli paikalla todella paljon ja 3DS näyttää kiinnostavan suuresti. Meikäläistä ja vaimoanikin se vakuutti entisestään niin hienosti että kyseinen käsikonsoli lähtikin ennakkotilaukseen välittömästi kun kotiuduimme Helsingin yöstä.

Pienet kiitokset vielä loppuun hyvistä läpistä ja itse tilaisuudestakin:
Nintendo/AMO, Club YK, NoF tutut, Raine ja Jarkko, sekä erityiskiitokset AMO:n Tonylle ja Jerelle (you guys are the best!).
Ehkä tässä nyt oli kaikki olennainen mun osalta ja nyt vaan odottelemaan 3DS:n julkaisua!

Loppuun vielä tapahtumassa pelattavana olleet pelit:

-AR-pelit
-Combat of the Giants
-Dead or Alive Dimensions
-Face Riders/ Mii Maker/ 3DS kamera
-James Noirs Hollywood Crimes
-Kid Icarus: Uprising
-Lego Star Wars III The Clone Wars
-Nintendogs+Cats
-Pilotwings Resort
-Pro Evolution Soccer 2011 3D
-Rabbids Travel in Time
-Resident Evil The Mercanaries 3D Edition
-Ridge Racer 3D
-Samurai Warriors: Chronicles
-Steel Diver
-Super Monkey Ball 3D
-Super Street Fighter IV 3D Edition
-The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
-The Sims 3D
-Virtual Console: Super Mario Land
-Virtual Console: The Legend of Zelda - Link's Awakening

Ja videodemoina seuraavat:

-Animal Crossing
-Mario Kart
-Metal Gear Solid Snake Eater
-Paper Mario
-Star Fox 64 3D
-StreetPass Mii Plaza

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti