Powered By Blogger

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Maaliskuun lopun mietteitä... PS3 ja 3DS!

Aika jälleen hieman kertoa pelaajan maailmasta jotakin... Ostin tuossa jokunen aika sitten veljeltäni Playstation 3:n, jota ei ollut tarkoitus edes ostaa alunperin, mutta PS3:n muutamat yksinoikeuspelit kuitenkin herätti sen verran mielenkiintoa että ostin kuitenkin. Ekana pelinä hankin japanilaisen RPG:n kuin Demon's Souls, johon tosin en ole koskenut sen enempiä kuin poistanut muovit kansista... Kyseiseen peliin palaan kyllä tässä kun saan muutamat muut roolipelit alta pois. Metal Gear Solid 4 oli alkuun se kaikista himoituin peli itselleni PS3:n valikoimasta, pelasinkin pelin läpi jokunen aika sitten ja täytyy sanoa että peli oli sitä mitä odotinkin! Kankean alun jälkeen peli muuttui elämääkin suuremmaksi ja eeppisyydeltä katosi rajat täysin, todella upeaa tarinankerrontaa ja draamaa. Maineensa veroinen peli MGS-saagaan ja varmasti yksi PS3:n parhaista peleistä!

MGS4 oli siis eka peli minkä pelasin PS3:lla läpi ja tämä herätti sitä piilossa ollutta pientä intoa konsolia kohtaan. Seuraavana askeleena ajattelin että nyt on sitten pakko saada se paljon kehuttu Heavy Rain, joka myöskin herättänyt suurta kiinnostusta Pelaajan ja MoonTV:n Gamerin hypetyksien ansiosta.
Heavy Rainia onkin nytten takana 5-6 tuntia ja peli on imaissut sisäänsä. Synkkää ja lohdutonta tarinankerrontaa parhaimmillaan, vanhoilla point & click tyylisillä etsinnöillä maustettuna ja QTE (Quick Time Event) taisteluilla, takaa-ajoilla jne varustettuna peli on todella upeasti toteutettu! Tarina voisi olla suoraan jostain elokuvasta ja toteutuskin on elokuvamainen, mutta peli kuitenkin onneksi tuntuu myös peliltä, eli asioihin voi vaikuttaa melkoisestikkin tässä pelissä. Mutta jees, tarkoitukseni ei ole kirjoitella arvostelua pelistä jota en ole läpäissyt edes vielä, vaan hieman kertoa että olen vihdoinkin nähnyt Sonynkin valot uudelleen PS2:n jälkeen ja hyväksynyt sen totuuden että kaikkien konsolien yksinoikeuspeleistä pitää päästä nauttimaan.

Sonysta ja PS3:sta siirrytäänkin sitten Nintendon maailmaan ja 3DS:n hypeen, joka on valloillaan ainakin tässä taloudessa, vaikkei 3DS ole edes vielä tänne meidän kotosalle saapunut. Kuitenkin valoisaa on se että tänään tuo pieni ihme pitäisi käydä noutamassa postista, ja sitä pääsisi vihdoinkin sitten omassa rauhassa räpläämään, vaikkei mitään 3DS peliä olekkaan tullut vielä hankittua...
3DS on tällä hetkellä se kaikkein kiinnostavin uusi asia nykypelaamisessa, joka esimerkiksi ottaa ensiaskeleen sinne minne muut konsolivalmistajat tulevat perässä, eli 3D:n suuntaan. Itseäni koko 3D tosin ei voisi vähempää kiinnostaa, PAITSI juurikin ilman 3D-laseja ja sehän onnistuu 3DS:llä! Mainospuheet on mainospuheita, itselläni tämä on silkkaa hypeä, joka on ollut pinnassa 2010 E3-messuilta saakka. Ei ole mikään Nintendon tuote saanut moista innostusta aikaan itsessäni sitten Nintendo 64:n jälkeen, joten tilanne on melko harvinainen ja tuntuu aivan helvetin hyvälle!

Otin myöskin odotetut ensiaskeleet Pokémon kouluttajana, aloitettuani pelaamaan DS:llä Pokémon White peliä, eikä tästäkään ole kuin hyvää sanottavaa. Perus japanilainen rpg fiilis, piristävät musiikit, hyvä tunnelma jne, peli imaisee mukaansa kun antaa sille sen pari tuntia, jotta pääsee sinuiksi hieman kyseisen maailman kanssa. Tälle tulen antamaan paljon aikaani ja aktivoidun myöskin Pokémon SoulSilverin parissa, tosin täytyy saada läpäistyä loistava murhamysteeripeli Ghost Trick: Phantom Detective sitä ennen ja rustailla siitä jonkinlainen arvostelukin.

Pelirintamalle kuuluu siis edelleenkin hyvää ja miksei kuuluisikaan, sillä hyviä pelejähän tulee aivan jatkuvasti. Jokaiselle pelaajalle varmasti löytyy ne mieleiset pelit ja pelialustojahan on tänä päivänä enemmän kuin koskaan! Hmm, siitä tulikin mieleeni että seuraavaksi se olisikin varmaan sen PSP:n osto...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti