Powered By Blogger

perjantai 3. elokuuta 2012

Lontoon Olympiahuuma ja kisojen virallinen peli!

Lontoon olympialaiset on nyt ollu käynnissä viikon ja kovana penkkiurheilijana olen kisoja katsellutkin melko aktiivisesti. Muistan viime kesä-olympialaisten aikana pelanneeni virallista Beijing 2008 peliä joka oli umpisurkea, muutamaa lajia lukuunottamatta. Noh, tokihan Lontoon kisoistakin tuli oma pelinsä ja siihen paneuduinkin eilen kuuden tunnin ajan ja voin sanoa että tykkäsin.

Peli on Segan Austraalian studion tekele ja lajejahan on reilut 45, tosin siihen lukeutuu monta eri uintimatkaa, juoksumatkaa, uintihyppyjä eri korkeuksista jne, joten vaihtelevuutta ei loppujen lopuksi kauheasti ole. Suurinosa lajeista on kohtuullisen simppeleitä oppia, sillä kontrollit on helposti opittavat ja aika monessa lajissa tyyli on sama. London 2012 ei missään nimessä ole mikään loistava peli jota voisi vertailla legendaarisiin urheilupeleihin kuten Track & Field, Decathlon jne, mutta ajaa asiansa ja on selkeästi parempi kuin Beijing 2008.

Harmittavasti olympialaisia ei voi aloittaa kaverin kanssa, mutta eventtejä voi listata vaikka kuinka ja siten pelata niitä maksimissaan kolmen kaverin kanssa, mukana myös joukkuelajeja.

Lajeja siis on mukana reilusti ja omiksi suosikeikseni on toistaiseksi noussut yleisurheilulajien ohella, uinti, kiekonammunta, ratapyöräily ja jousiammunta. Kaverin kanssa pöytätennis ja rantalentopallo on toimivia hupailuja. Pelissä ei ole urheilijoilla lisenssiä, mutta nimet ja ulkonäöt voi halutessaan muuttaa ja itse laitoinkin mm. Usain Boltin ja Michael Phelpsin omien maidensa edustukseen, sekä muutama ystäväni suomen kisajoukkueeseen jossa valmiina oli jo mm. Miika Huttunen, Jukka Kauppinen, Tuija Linden, Valtteri Hyttinen, Arttu Rajala (tuttuja kotimaisia pelitoimittajia siis).

London 2012 on kyllä meikäläiselle todella positiivinen yllätys ja tämän pariin tulee varmasti useasti palattua kun haluaa pientä kisailua ja nyt olympialaisten aikana tätä tulee paljon pelaituakin. Urheiluhuuma näyttää, kuulostaa ja tuntuu hyvältä. Kinect-tuki löytyy pelille myöskin mutten ole siihen vielä tutustunut, enkä ole ihan heti tutustumassakaan, koska en koe moiselle tarvetta ja homma toimii miellyttävästi ilmankin.

Suosittelen alelaarista hankittavaksi jos urheilupelit kiinnostaa ja haluaa pitää kaverien kanssa kotisohvalla omat kisailut, tosin yksinpelikin on ihan viihdyttävää kamaa jota varmasti kanssa jaksaa oman hetkensä kunnes alkaa tympääntymään pelkkiin tietokoneen ohjastamiin vastakilpailijoihin. Xbox Livessä voi myös mitellä toisten pelaajien kanssa joka pitää tässä myös kokea kunhan hallitsee lajeja sen verran että kehtaa ottaa nöyryytykset vastaan nettipelissä.

(Tämä nyt oli vain tälläinen mielipide/blogikirjoitus London 2012 pelistä, ei arvostelu!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti